SEP Slim Compacte series

Een verbouwing of aanpassing in een woning of bedrijfspand houdt over het algemeen in dat ook meteen een aanpassing in de elektrotechnische verdeler gaat plaatsvinden. Als de verdeler ouder is dan rond de vijftien á twintig jaar, dan betekent dit eigenlijk gewoon de oude vervangen voor een nieuwe. Dit in verband met de veroudering van aardlekschakelaar en automaten.

De ruimte die je in een “jongere” verdeler hebt wijzigt meestal niet. Je moet het doen met de al krappe ruimte in de bestaande verdeler, binnen de bestaande meterkast. Toch wil je meer installatieautomaten en dergelijke in de verdeler kwijt. Denk maar aan de uitbreiding door installatie als zonnepanelen, laadpaal, warmtepomp en inductie kookfornuis ( energietransitie).

De oplossing hiervoor is de Slim Compact serie van SEP Europe.

Door de toepassing van deze slim compact serie kun je meer installatieautomaten, aardlekschakelaars en aardlekautomaten in dezelfde verdeler kwijt. Dit scheelt maar liefst 50% reductie ten opzichte van de conventionele componenten.

Bijkomend voordeel is ook dat door de toepassing van kammen (doorverbinders) een nette overzichtelijke verdeler ontstaat met minder bedrading en minder warmteontwikkeling op plaatsen waar je dat niet wilt.

Het ontwerp van deze unieke serie zorgt ervoor dat de verdeler meer ruimte overhoudt om EV, PV en thuisbatterij eindgroepen aan te sluiten. De Slim compact serie biedt zelfs een TYPE B aardlekbeveiliging als dit nodig is.

Omdat door de toepassingen van PV en thuisbatterij en in de toekomst ook de EV autolaadpunt energie gaan leveren, wordt de kortsluitwaarde van de automaten van belang.

De Slim compact serie bestaat uit hoofdschakelaars, aardlekschakelaars, aardlekautomaten en installatieautomaten en voldoen ook meteen aan de minimale kortsluitvastheid van 6kA. Een unieke combinatie!

Je voldoet met de toepassing van deze smalle automaten meteen aan de allernieuwste standaard in de elektrotechniek, inclusief alle bijkomende voordelen. Daarnaast is de gehele Slim Compact serie voorzien van het KEMA Keur merk.