Schotman Elektro sponsort ook dit jaar weer een 2-tal jonge Nederlandse wegrace talenten

Stichting Race Team Drenthe

Stichting Race Team Drenthe (SRTD) ondersteunt zijn raceteam Pearle Gebben Racing. SRTD is met de intentie opgericht om jonge Nederlandse talenten te ondersteunen richting het wereldkampioenschap. In het seizoen 2022 racet Pearle Gebben Racing met Finn de Bruin en Raymond Meijering in de Nederlandse Dutch Supersport klasse van het International Dutch Championship, afgekort IDC. SRTD heeft de ambitie om met Pearle Gebben Racing in de nabije toekomst terug te keren naar een internationaal kampioenschap.

De derde ronde van het Ductch Supersport kampioenschap 2022 werd zaterdag 21 mei verreden op het TT Circuit Assen. Finn voelde zich tijdens de kwalificaties al niet helemaal fit en had last van vermoeidheid en hoofdpijn. Na de kwalificaties deed er nog van alles aan om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Tijdens de eerste zes ronden van de race had Finn weinig last en reed hij op plaats twee kort achter de leider. De laatste fase van de race werd erg zwaar voor de 21-jarige coureur, maar hij wist wel netjes de tweede plaats vast te houden. Door deze uitslag is Finn gestegen van een vijfde naar een derde plaats in het kampioenschap.

Raymond wist zijn beste seizoensresultaat in de Dutch Supersport klasse te scoren. De 29-jarige coureur kwam na de eerste ronde ook als negende door. Vervolgens kwam Raymond – net als bij de vorige race – in gevecht met Leon Stolte. Na meerdere en spannende positiewisselingen wist de Pearle Gebben Racing coureur het duel te winnen en kwam zo na negen ronden als negende over de finish. Aan het einde van de race had de Yamaha-coureur aardig wat last van zijn hand, maar Raymond wist wel voor de derde keer op rij goede punten te scoren.

De vierde ronde van het Dutch Supersport kampioenschap staat gepland van 17 t/m 19 juni op de Motorsport Arena Oschersleben. Op het Duitse circuit worden er twee wedstrijden verreden.