+31 (0)88-5460735

Nieuws

Wij hebben meters gemaakt!

De vraag naar meerdere modellen en type 1 meterkammen hebben wij vorig jaar opgepakt en vanaf 15 januari 2018 kunt u de SEP L1M serie kamrails / verdeelkammen direct uit voorraad bestellen. Met de SEP doorverbindingskammen kunnen producten van o.a. GACIA en SEP Europe gemakkelijker worden aangesloten. Uiteraard zijn deze op andere fabricaten toepasbaar, indien de steekmaat (17,8mm) overeenkomt. De 16mm2 uitvoering kan men afkorten. De uiteindes kunnen netjes worden afgewerkt met de beschikbare eindkappen.

Wij zijn deelnemer van 2BA

De vraag naar actuele en complete artikel- en productdata groeit. Elektronische communicatie tussen bedrijven is niet meer weg te denken. Om de installatiebranche te voorzien in deze behoefte is één datapool nodig waar fabrikanten en groothandels data aan kunnen leveren en installateurs en groothandels data vandaan kunnen halen. 2BA is dé neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Producenten, importeurs, groothandels maar ook installateurs kunnen terecht bij 2BA om informatie met de centrale database uit te wisselen. Deze uitwisseling gebeurd via uniforme bestanden die in de branche zijn bepaald volgens de standaarden van Ketenstandaard Bouw en Installatie. Daarnaast is onze database ingericht volgens het ETIM classificatiemodel, dé standaard in artikelclassificatie binnen de bouw- en installatiesector. Data afnemers kunnen via deze uniforme bestanden de data automatisch binnenhalen naar hun software. Installateurs gebruiken deze data bijvoorbeeld in een calculatie, bestelling of tekening. Groothandels gebruiken de data voor publicatie op hun eigen website en ter verrijking van hun eigen artikelinformatie. Voor fabrikanten, en importeurs fungeert 2BA als één centraal punt waar product- en handelsgegevens worden beheerd en geëxploiteerd. In veel gevallen is het compleet hebben van artikel- en productgegevens volgens de ETIM standaard bepalend voor opname en handhaving van artikelen van fabrikanten bij groothandels

Schotman Elektro traditioneel present op de Elektro Vakbeurs in Hardenberg in december 2017.

Elektro Vakbeurs is thuiskomen voor Elektro professionals en zorgt ervoor dat u met een agenda vol afspraken en een hoofd vol inspiratie huiswaarts keert. Bovendien, met op zak een portefeuille vol nieuwe kansen! Als bezoeker bent u gegarandeerd van drie effectieve beursdagen, waarbij de gemoedelijke sfeer kenmerkend is. De ontspannen, ongedwongen setting tezamen met de belangrijke branche inzichten zijn de succesfactoren van deze beurs. Twaalf, dertien en veertien december zijn de dagen die rood omcirkeld staan uw agenda als vakprofessional uit de elektrotechniek. Een mooie afsluiter van het jaar en het enige event waar een beurs wordt gecombineerd met kennis, inspiratie, innovatie en beleving. Alle disciplines van elektrotechniek (installatie, industrie en energie) komen samen tijden Elektro Vakbeurs

U kunt ons vinden op dezelfde plek en wel op standnummer 501

 

Van 10 tot en met 12 oktober 2017 vindt de 13e editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs is uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is. Dit platform bestaat uit ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies. Uniek daarbij is de verbinding die wordt gelegd tussen de belangrijkste betrokken sectoren; gebouwde omgeving, industrie en - door de combinatie met de vakbeurs Ecomobiel - mobiliteit.

Op deze beurs presenteren wij onze producten van SEP en GACIA Europe. Onze vertrouwde en bekende producten als complete groepenverdelers en modulaire componenten maar ook een aantal introducties van o.a de nieuwe TYPE B aardlekschakelaar

.


Prijsverhoging kamrailen gaat in op 01-10-2017

De koperkoers is flink aan het stijgen, hierdoor stijgen de kosten voor bepaalde producten. Wij hebben de verhoging minimaal weten te houden, desondanks zijn wij genoodzaakt om de kamrailen (verdeelkammen, aansluitrails, busbars) te verhogen. Het gaat hierbij om de SEP2115 prijsgroep.   

Voor reeds geplaatste orders van voor 01-08-2017 wordt deze prijsverhoging niet doorgevoerd. De nieuwe prijslijst is nu al te downloaden via de onderstaande link en vanaf 01-08-2017 te downloaden via 2BA. Wij verzoeken u om de nieuwe prijzen in uw systeem aan te passen. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contat op.

Download hier de verdeelkammen prijslijst welke in gaat per per 01-10-2017
Download hier de complete nieuwe prijslijst welke ingaat per 01-10-2017

 


 

SEP LANCEERT DE NIEUWE VEILIGE AARDLEKSCHAKELAAR TYPE B, 10KA.

Deze nieuwe moderne aardlekschakelaars beschermen personen en materieel tegen lekstromen naar aarde en voldoen aan de hoogste eisen. Een SEP type B aardlekschakelaar wordt o.a. gebruikt bij PV installaties en in laadpalen van elektrische auto’s. Ze worden ook aangeraden bij geschakelde voedingen zoals: UPS systemen, medische apparatuur, frequentie regelaars, omvormers etc.

Wanneer in deze installaties een fout ontstaat, dan kunnen vlakke gelijkstroomfouten ontstaan, of gelijkstroomfouten met een minimale rimpel. Een standaard type A aardlekschakelaar die een gelijkstroomcomponent aankan van max.6mA, zal deze vlakke gelijkstroomfouten niet waarnemen.

De SEP RCD-B herkent alle type lekstromen en schakelt om deze reden gegarandeerd uit ongeacht de hoeveelheid lekstroom (foutstroom).

Direct uit voorraad dus snel leverbaar! Vraag naar de nieuwe generatie aardlekschakelaars van SEP Europe. 

 

SEP RCD-B aardlekschakelaar TYPE B

 

 


 

SEP Lockout Tagout voor elektrische gevaren (vergrendelingsset) 

Denk aan uw eigen veiligheid en anderen.

Het compacte maar opvallend kunststof koffertje van SEP Europe, bevat de basis voor het beschermen van werknemers tijdens onderhoud en of reparatie van gevaarlijke apparatuur. De lockout set is speciaal ontwikkeld om op een eenvoudige en snelle manier de lock-out/tag-out procedure op te volgen. Ze zijn duidelijk identificeerbaar als veiligheidsapparaten en bevatten ook informatie over waarom het slot is geplaatst en wie er voor verantwoordelijk is dankzij de gele stickers en waarschuwing labels. Hiermee wordt voldaan aan de vergrendelingsprocedures en aan de voorschriften inzake veiligheid en gezondheid. Deze set is geschikt voor nagenoeg alle Europese automaten en schakelaars. 

 SEP LOCKOUT TAGOUT vergrendelingsset


 

Nieuwe prijslijst gaat in op 01-08-2017

De wereldmarkt trekt behoorlijk aan hierdoor is de vraag naar materialen sterk toegenomen, waardoor de gronstof prijzen aan het stijgen zijn. Ook wij hebben hier direct mee te maken en moeten helaas een prijsaanpassing door voeren. De nieuwe prijslijst gaan in per 01-08-2017. Voor reeds geplaatste orders van voor 01-08-2017 wordt deze prijsverhoging niet doorgevoerd. De nieuwe prijslijst is nu al te downloaden via de onderstaande link en vanaf 01-08-2017 te downloaden via 2BA. Wij verzoeken u om de nieuwe prijzen in uw systeem aan te passen. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contat op.

Download hier de nieuwe prijslijst welke ingaat per 01-08-2017 (vervallen)

 


 

ARMARIO kasten Mei 2017

Schotman Elektro heeft in het leveringspakket verdeelkasten IP65 opgenomen van het fabrikaat FAMATEL type Armario, deze zijn verkrijgbaar in 1,2,3 en 4 rijen, op elke rij is er ruimte voor 18modulen. De verdeelkasten hebben een kabelinvoer plaat aan de onder en bovenkant waardoor er flexibel omgegaan kan worden met de invoeringen van de kabels. Eveneens zijn er sloten beschikbaar voor deze verdeelkasten.

 Famatel verdeelkasten IP165 type Armario


 

RCE1 Maart 2017

SEP Europe introduceert het nieuwe aardelkeautomaat type RCE1 op dit moment beschikbaar vanaf 6 Amp t/m 32 Amp in B,C karakteristiek. De uitvoering in 40Amp komt medio Juni eveneens in het pakket. SEP RCE1 zijn elektronische aardlekautomaten welke werkt <40VAC, waarmee deze voldoet aan artikel 411 van de NEN1010. De compacte bouwvorm (slechts 18mm) maakt dat men ruimte kan besparen. De aardlekautomaten kunnen arbitrair worden aangesloten (voeding kan zowel van boven als van onder). De hoge korstluitvastheid van 6ka en een energiebegrenzingsklasse van 3 maakt dat het automaat uniek is in zijn soort. Deze RCE1 aardlekautomaten zijn eveneens te verkrijgen via de bekende groothandels in het land.

SEP RCE1 aardlekautomaat 18mm

 


 

BUSBAR line Februari 2017

SEP Europe introduceert een complete verdeelkammen systeem in 10mm2., Met doorverbindingskammen (verdeelkam / kamrail) kunnen producten van o.a. GACIA Europe en SEP Europe gemakkelijker worden aangesloten. Eveneens zijn deze op andere fabricaten toepasbaar indien de steekmaat (17,8mm) overeenkomt. De doorverbindingskammen zijn in verschillende uitvoeringen en lengtes beschikbaar, hierdoor hoeft men niet de kammen in te korten waardoor men veel tijd bespaart (+/- 30%). Eventuele reserve aansluitingen kan men afdekken met een isolatie-kap type SEP-IK.

 SEP BUSBAR / KAMRAILS line nieuw in assortiment


 

 

HARDENBERG november 2016

Ontmoeten en beleven! Daar draait het om bij Elektro Vakbeurs. Dé vakbeurs waar alle disciplines van elektrotechniek samenkomen: installatie, industrie en energie. In een ontspannen sfeer hebben wij alle tijd voor nieuwe en bestaande relaties en leggen wij graag de basis voor nieuwe samenwerkingen. Wij introduceren nieuwe producten van op gebied van groepenverdelers, maar laten ook onze goed lopende producten zien. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en zoekt u samenwerking? Maak van te voren een afspraak op de beurs.


Beurs Hardenberg