Wij zijn Vrijdag 10 december a.s. om 12:30 gesloten. Vanaf maandag 13 december 7:30 uur zijn wij weer geheel voor u ter beschikking.


Vanaf nu kunt u onze laatste prijslijst en PAB bestanden downloaden. (Klik hier voor de download pagina)

Wij zijn nu ook bereikbaar via Whatsapp

  • Geplaatst door : Jos Buysrogge

De toekomst vraagt om duurzame energie en begint in de meterkast. Schotman Elektro is voorbereid op de energietransitie. Met de introductie van de serie GACIA G63 groepenkasten laat Schotman Elektro overtuigend zien dat zij gereed is voor de veranderingen die de huidige transitie meebrengt.

Duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen (PV) en veel andere type verbruikers zoals de elektrische auto (EV) en warmtepompen (WP) zorgen voor een hogere gelijktijdigheid in de groepenkast. De GACIA G63 groepenkasten zijn speciaal ontworpen voor hogere stromen en aansluitingen met een hoge gelijktijdigheid. De GACIA G63 groepenkasten zijn conform de IEC/EN61439-3 en voorzien van CE markering. Alle toegepaste componenten zijn voorzien van het KEMA-KEUR.

De nieuwe elektro groepenverdelers G63 zijn ontworpen om twee technisch verschillende aansluitingen te voorzien:
• Om voorbereid te zijn voor de energietransitie en de hogere stromen die dat voort kan brengen
• Om aangesloten te kunnen worden op een netaansluiting van 63A

Energietransitie
De energietransitie komt er aan voor verreweg de meesten van ons. Dit betekent dat er grotere stromen intern in de groepenverdeler mogelijk zullen zijn dan dat we dat tot nu toe hebben. Dit ontstaat doordat de elektrische installatie op een iets zwaardere netaansluiting aangesloten moet gaan worden omdat we naast bestaande apparatuur ook overstappen op duurzame energiebronnen als een warmtepomp , zonnepanelen en de laadpaal voor de elektrische auto. In veel gevallen is zelf opwekken van elektrische energie door zonnestroom, windmolen een batterij of misschien ook wel een waterstofbatterij een normaal gebeuren en bijna verplicht bij de elektriciteitsnetten van de toekomst.

Door een zwaardere netaansluiting b.v. van 40A en zelf opwekken van stroom 20A kunnen we in de verdeler al een stroom (bij kortsluiting) van 60A tegenkomen. De verdeler moet hiertegen bestand zijn, vandaar het nieuwe ontwerp van de 63A verdeler. De standaard woningbouwverdelers zijn over het algemeen voor een netaansluiting t/m 40A ontworpen.(in een enkel geval tot25A). Omdat er steeds meer grotere verbruikers in huis geplaatst worden, zijn de verbruiksstromen hierdoor groter en dient er een netverzwaring plaats te vinden. De G63 kan een netaansluiting aan tot en met 63A en wordt hiervoor standaard toegepast. Hiermee is de woning klaar voor nu en later en voorbereid op de energietransitie!

Link: Met onze online configurator snel samen te stellen.

  • Geplaatst door : Jos Buysrogge

Het beursteam van Schotman Elektro wil u graag hartelijk bedanken voor uw bezoek aan onze stand tijdens deze beurs.

We blikken terug op een drietal mooie dagen en kijken uit naar een mooi vervolg van nieuwe en bestaande contacten.

Hoe wij de beurs hebben ervaren?

Goede positieve gesprekken, een goed bezochte stand en een uitstekende sfeer. We hebben onze laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie laten zien. O.a. een presentatie en uitleg van diverse oplossingen als het gaat om veilige groepenverdelers en modulaire componenten.
De GACIA G63 groepenverdeler stond in het middelpunt van de belangstelling. Deze nieuwe serie is speciaal ontwikkeld op de energietransitie. Geheel compleet en gereed voorbereid voor nu en later. Daarnaast was er ook opvallend veel interesse voor onze unieke compacte modulaire componenten van SEP Europe.

Wij hopen dat we een goede indruk hebben achtergelaten voor alle bezoekers maar ook bij de deelnemers.

  • Geplaatst door : Jos Buysrogge

Wij zijn voorbereid op de energietransitie!

Duurzaam Verwarmd in combinatie met Solar Solutions is de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux. Nu de energietransitie op gang komt, is dit de plek waar alle vragen beantwoord worden over verwarming, koeling en ventilatie. Duurzaam Verwarmd draait om de nieuwste innovaties, praktische seminars en netwerkgesprekken met iedereen die er toe doet. Wij vertegenwoordigen op deze beurs GACIA- en SEP Europe met focus op een groot aantal nieuwe en vertrouwde producten. Bijvoorbeeld de nieuwe SUNA PV-verdelers van SEP Europe. De GACIA G63 complete groepenkasten (63A) voorbereid op de energietransitie. De type B aardlekschakelaars voor o.a. elektrische laadpalen en meer.

Duurzaam Verwarmd is dit jaar 25% groter dan voorheen en brengt zo nog meer exposanten en bezoekers uit de HVAC-sector met elkaar in contact. Omdat de beurzen gelijktijdig plaatsvinden met Solar Solutions International, de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa. Heeft u naast een bezoek op onze stand R2.1 ook in één klap alle tijd om zich te laten informeren over zowel duurzame verwarming als energieopwekking.

Wij zien u graag terug op deze beurs. Wilt u een persoonlijke afspraak plannen dan kunt u dit laten weten door een mail aan onze vertegenwoordiger tevens ons aanspreekpunt op deze beurs Jos Walstra, email: j.walstra@schotmanelektro.eu

 

GRATIS TICKETS
  • Geplaatst door : Jos Buysrogge

2020 en 2021 zijn bewogen jaren: de COVID-19 uitbraak heeft wereldwijde impact op grondstoffen en goederen en heeft gezorgd voor een immense stijging van de vraag naar elektrotechnische producten van GACIA Europe en SEP Europe.

Met het steeds groter wordende assortiment van producten weet Schotman Elektro BV al jaren aan de vraag van de elektrotechnische markt te voldoen.

Door deze extra vraag naar producten duurde het natuurlijk niet lang voordat er tegen een ruimtetekort werd aangelopen.
Een nieuw magazijn kon dan ook niet uitblijven: eind 2020 zijn we begonnen met de realisatie van een magazijnruimte met 3000 vierkante meters aan oppervlakte en een hoogte van 8 meter. Hiermee zijn we voorbereid op de toekomst.

Inmiddels is de bouw in afrondende fase en zijn we officieel begonnen met het inrichten van het nieuwe magazijn. Naar verwachting zal het in November volledig operationeel zijn.

En daar houdt het bouwen niet op, op dit moment zijn wij druk in gesprek met architecten om de uitbreiding en het professionaliseren van ons afhaalmagazijn en technische werkplaats te realiseren.

Artikelen 1 tot 4 van 14 in totaal