Vergeet niet de groepenkast!

Als je aan de slag gaat met de verduurzaming van je woning of bedrijfspand, dan is de groepenkast een belangrijk punt.

Het kloppend hart

Het hart van elke woning of gebouw is de groepenkast (stroomverdeler) waar alle elektriciteit binnenkomt en verdeeld wordt. Als deze niet geschikt is voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, dan bieden wij gelukkig verschillende unieke oplossingen onder onze merknamen SEP- en GACIA Europe voor het aanpassen van je groepenkast.

De groepenkast groeit mee

Een nieuwe groepenkast samenstellen? Dan kun je bij ons terecht voor een lege of complete groepenkast, het juiste aansluitmateriaal en moderne modulaire componenten. Ook als je je huidige groepenkast wilt uitbreiden of aanpassen, bieden wij oplossingen die niet alleen ruimtebesparend zijn, maar ook bespaar je op de kosten van de nieuwe automaten of aansluitmaterialen.

De energietransitie zorgt ervoor dat groepenkasten steeds meer moeten worden uitgebreid. De gasmeter verdwijnt en er komen nieuwe duurzame energiebronnen bij. Hierdoor ontstaat er vaak ruimtegebrek in de groepenkast. Om ervoor te zorgen dat je groepenkast geschikt is voor de toekomst, moet er rekening gehouden worden met de invloed van deze nieuwe belastingen. De installateur moet ervoor zorgen dat de groepenkast geschikt is voor een gelijktijdig en langdurig gebruik van PV-groep, warmtepomp en laadgroep. Ook moet er rekening gehouden worden met het koken op elektra en zware apparaten die op aparte groepen moeten worden aangesloten.

Maar hoe los je het ruimtegebrek op zonder in te boeten op kwaliteit en gestelde eisen? SEP Europe biedt hiervoor een complete nieuwe reeks ruimtebesparende componenten, de SLIM COMPACT serie. Deze serie omvat een aantal nieuwe Type B smallere aardlekschakelaars, samengesteld met hoogwaardige materialen zodat de unieke eigenschappen gewaarborgd zijn met KEMA keur. Hierdoor wordt ruimtegebrek in de groepenkast omgezet in ruimtebesparing.

Wil je weten welke groepenkast geschikt is voor jouw woning of bedrijfspand? Met onze online groepenkast configurator weet je snel welke in aanmerking komen.