Een goed werkende groepenkast is cruciaal voor een elektrische installatie. Door zonder na te denken maar van alles aansluiten op een groep. De welbekende volgepropte stekkerdozen op één stopcontact. Onvoldoende controle, overbelasting, onvakkundige montage. En dan hebben we het nog niets eens over een meterkast als berging voor de stofzuiger, schoonmaakmiddelen etc. Dit heeft ook met veiligheid te maken! Bij de juiste werking zullen de eindgroepen uitschakelen.

Wat wij verstaan onder een veilige groepenkast is een verdeler met de juist gekozen componenten en altijd geïnstalleerd door een vakkundige installateur. Hij weet precies wat voor type aardlekschakelaar er moet komen bij de aansluiting van bijvoorbeeld de laadpaal van de elektrische auto. Hij kan adviseren in de hoeveelheid groepen je nodig hebt, bij het aantal verbruikers die je gaat gebruiken en ook wat de planning is voor de toekomst.

Zorg voor een opgeruimde meterkast! Wanneer je de meterkast gebruikt als berging van toiletpapier, verfpotten, schoonmaakmiddelen, wordt het brandgevaar alleen maar groter. Er kan door belasting ( gebruik van de verdeler) warmte ontstaan. Als deze warmte niet weg kan komen wordt het steeds warmer en warmer.

Waarom een SEP- of GACIA groepenkast? Al onze groepenkasten zijn veilig voor apparatuur en gebruiker, volgens de Europese veiligheidsnormen. CE gekeurde groepenkasten met, KEMA keurmerk etc. Dit betekent voor de gebruiker geen zorgen over de kwaliteit.