De meterkast is straks het startpunt voor het verduurzamen van de woning

Hiervoor gaat er in het kleinste kamertje van de woning de komende jaren het een en ander gebeuren met betrekking tot de energietransitie. Waarschijnlijk verdwijnt de gasmeter maar de groepenkast wordt steeds uitgebreider. Met als resultaat dat de huidige opstelling in de groepenkasten nu al kampt met ruimtegebrek.

Aanschaf van duurzame energiebronnen betekent aanpassen.

Want deze nieuwe “verbruikers” zorgen voor een constante zwaardere belasting. Je zal als installateur naast het ontwerp of aanpassing van de groepenkast rekening moeten houden met de invloed van deze specifieke belasting(en) en de risico’s als overbelasting en hogere temperaturen. De groepenkast moet (straks) geschikt zijn voor een gelijktijdigheid van 1 voor PV-groep, warmtepomp en laadgroep. Het koken op elektra vraagt om uitbreiding en maken we steeds meer gebruik van zware apparaten welke op een aparte groep moeten worden aangesloten. Kortom zowel aan de voorkant als de achterkant moet de groepenkast genoeg ruimte hebben en hiermee voorbereid zijn voor nu en de toekomst.

Maar hoe kunnen we het ruimtegebrek beperken zonder in te boeten op kwaliteit en gestelde eisen?

SEP Europe biedt hiervoor een complete nieuwe reeks ruimtebesparende componenten. Bijvoorbeeld de RCD36 de kleinste aardlekschakelaar in 3P+N uitvoering. Slechts 2 modules smal, maar wel samengesteld met zodanig hoogwaardige materialen dat de unieke eigenschappen, gewaarborgd zijn met KEMA keur. Leverbaar in 25 en 40A, met een gevoeligheid van 30, 100 en 300mA. Mogelijkheid voor vergrendeling of toevoeging hulpcontact voor alarmmeldingen. Met deze aardlekschakelaar bespaar je maar liefst 50% ruimte in de groepenkast t.o.v. het huidige formaat.

Naast deze unieke reeks “small” komt SEP Europe met nog veel meer slimme ruimtebespaarders met KEMA keur. Afgestemd op de toekomst en verduurzaming van de woning.

Hoofdschakelaars:

• Aardlekschakelaars: RCD18 / RCD36
• Installatieautomaten: INS18 / INS36
• Aardlekautomaten: RCM2 / RCM4