Nieuwe prijslijst aanwezig per 1 mei 2024

Artikelen 9 tot 12 van 27 in totaal

SEP Sliml Compact Series

Aanpassing van de elektrische installatie

Een verbouwing of aanpassing in een woning of bedrijfspand houdt over het algemeen in dat ook meteen een aanpassing in de elektrotechnische verdeler gaat plaatsvinden. Als de verdeler ouder is dan rond de vijftien á twintig jaar, dan betekent dit eigenlijk gewoon de oude vervangen voor een nieuwe. Dit in verband met de veroudering van aardlekschakelaar en automaten....

Lees meer
Geplaatst door Marketing

De elektrische installatie mag geen gevaar voor jou en je omgeving opleveren. Dit regelt de elektrotechnische verdeler (meterkast).

De verduurzaming van woningen en gebouwen betekent ook werken met een veilige energiedistributie. Afhankelijk van verbruiker, stroom, diameter en lengte van bekabeling en afstand tot de verdeler, moet er gekozen worden voor de juiste aardlekschakelaars, installatieautomaten, bevestigingsmateriaal etc.

De groepenkast is nog steeds een beetje ondergeschoven kindje. We gaan er allemaal vanuit dat het zo vanzelfsprekend is, een comfortabel warm huis. Dag en nacht gebruik maken van elektrische apparaten. Maar zonder de groepenkast geen kloppend hart, geen licht, geen verwarming , geen comfort.

Lees meer
Geplaatst door Marketing

Stichting Race Team Drenthe (SRTD) ondersteunt zijn raceteam Pearle Gebben Racing. SRTD is met de intentie opgericht om jonge Nederlandse talenten te ondersteunen richting het wereldkampioenschap. In het seizoen 2022 racet Pearle Gebben Racing met Finn de Bruin en Raymond Meijering in de Nederlandse Dutch Supersport klasse van het International Dutch Championship, afgekort IDC. SRTD heeft de ambitie om met Pearle Gebben Racing in de nabije toekomst terug te keren naar een internationaal kampioenschap...

Lees meer
Geplaatst door Marketing

De meterkast is straks het startpunt voor het verduurzamen van de woning

Hiervoor gaat er in het kleinste kamertje van de woning de komende jaren het een en ander gebeuren met betrekking tot de energietransitie. Waarschijnlijk verdwijnt de gasmeter maar de groepenkast wordt steeds uitgebreider. Met als resultaat dat de huidige opstelling in de groepenkasten nu al kampt met ruimtegebrek.

Aanschaf van duurzame energiebronnen betekent aanpassen.

Want deze nieuwe “verbruikers” zorgen voor een constante zwaardere belasting. Je zal als installateur naast het ontwerp of aanpassing van de groepenkast rekening moeten houden met de invloed van deze specifieke belasting(en) en de risico’s als overbelasting en hogere temperaturen. De groepenkast moet (straks) geschikt zijn voor een gelijktijdigheid van 1 voor PV-groep, warmtepomp en laadgroep. Het koken op elektra vraagt om uitbreiding en maken we steeds meer gebruik van zware apparaten welke op een aparte groep moeten worden aangesloten. Kortom zowel aan de voorkant als de achterkant moet de groepenkast genoeg ruimte hebben en hiermee voorbereid zijn voor nu en de toekomst.

Maar hoe kunnen we het ruimtegebrek beperken zonder in te boeten op kwaliteit en gestelde eisen?

SEP Europe biedt hiervoor een complete nieuwe reeks ruimtebesparende componenten. Bijvoorbeeld de RCD36 de kleinste aardlekschakelaar in 3P+N uitvoering. Slechts 2 modules smal, maar wel samengesteld met zodanig hoogwaardige materialen dat de unieke eigenschappen, gewaarborgd zijn met KEMA keur. Leverbaar in 25 en 40A, met een gevoeligheid van 30, 100 en 300mA. Mogelijkheid voor vergrendeling of toevoeging hulpcontact voor alarmmeldingen. Met deze aardlekschakelaar bespaar je maar liefst 50% ruimte in de groepenkast t.o.v. het huidige formaat.

Naast deze unieke reeks “small” komt SEP Europe met nog veel meer slimme ruimtebespaarders met KEMA keur. Afgestemd op de toekomst en verduurzaming van de woning.

Hoofdschakelaars:

• Aardlekschakelaars: RCD18 / RCD36
• Installatieautomaten: INS18 / INS36
• Aardlekautomaten: RCM2 / RCM4

 

Geplaatst door Marketing

Artikelen 9 tot 12 van 27 in totaal